Nederlands bier
Witte Klavervier staat vooraan bij de volgende stap in de ontwikkeling van Nederlands bier: innovatie, terroir en lokale ingrediënten.

Micro-mouterij
We hebben de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van mouterij-techniek. We hebben een machine ontwikkeld die hoge kwaliteit mout kan maken op een schaal van enkele honderden kilos per batch. Dat sluit uitstekend aan op de schaal van de tegenwoordige brouwerijen. Het moutproces is een integraal onderdeel van het brouwen van bier. Het is net als bierbrouwen micro-biologische procestechnologie.
Zoals het bij een kleinschalige wijnproducent logisch is om met eigen druiven te werken, is dat voor een bierbrouwer eigenlijk niet anders. Helaas waren er tot voor kort geen goede mogelijkheden om zelf mout te maken. Dat is nu dus veranderd.

Ben je bierbrouwer of landbouwer? Ben je actief binnen een gebiedscoöperatie of een natuurorganisatie en altijd op zoek naar nieuwe wegen en kansen?

Nieuwe kansen
Wil je zélf bepalen welke soort graan je gebruikt, welk ras of welke variëteit, waar het vandaan komt, van welke soort grond het komt, of het al dan niet met bestrijdingsmiddelen is geteeld? Heb je iets met duurzaamheid en aspecten daarvan zoals energiegebruik en korte ketens? Wil je je onderscheiden van de rest?
Wil je weten wat in jouw bedrijf of organisatie mogelijk is en ben je niet bang om iets nieuws te leren? Of je misschien subsidie kan krijgen voor een nieuwe innovatieve stap die het mogelijk maakt echt lokaal te werken?

Interesse, vragen? Neem contact op en stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

doprgb50-455