Nederlands bier
Witte Klavervier staat vooraan bij de volgende stap in de ontwikkeling van Nederlands bier: innovatie, terroir en lokale ingrediënten.

Micro-mouterij
De afgelopen jaren is bij ons gewerkt aan de ontwikkeling van mouterij-techniek. We hebben een machine ontwikkeld die hoge kwaliteit mout kan maken op een schaal van enkele honderden kilos per batch (200 - 500 kilo). Dat sluit uitstekend aan op de schaal van de tegenwoordige brouwerijen. Het moutproces is een integraal onderdeel van het brouwen van bier. Het is net als bierbrouwen micro-biologische procestechnologie.

Ambacht
Bij een kleinschalige wijnproducent is het logisch om met eigen druiven te werken. En dat zijn nooit gewoon zomaar druiven. Dat zijn heel specifieke rassen die passen bij de grondsoort en bij de soort wijn die men wil maken. Daarbij is de puur technische kwaliteit, bijvoorbeeld of er wel of niet veel suikers worden gevormd, niet bepalend, maar gaat het om andere zaken zoals karakter en smaak. We zeggen niet dat een bepaald ras niet geschikt is vanwege opbrengst of de hoeveelheid suikers die wordt gevormd.
Voor een ambachtelijke bierbrouwer zou dat eigenlijk niet anders hoeven te zijn, alleen waren er tot voor kort geen goede mogelijkheden om zelf mout, en dus eigen keuzes te maken. Dat is nu dus veranderd.

Nieuwe kansen
Ben je bierbrouwer, stoker van gedestilleerd of landbouwer, actief binnen een gebiedscoöperatie of een natuurorganisatie en altijd op zoek naar nieuwe wegen en kansen? Wil je zélf bepalen welke soort graan je gebruikt, welk ras of welke variëteit, waar het vandaan komt, van welke soort grond het komt, of het al dan niet met bestrijdingsmiddelen is geteeld? Heb je iets met duurzaamheid en aspecten daarvan zoals energiegebruik en korte ketens? Wil je je onderscheiden van de rest?
Wil je weten wat in jouw bedrijf of organisatie mogelijk is en ben je niet bang om iets nieuws te leren? Of je misschien subsidie kan krijgen voor een nieuwe innovatieve stap die het mogelijk maakt echt lokaal te werken?

Interesse, vragen? Neem contact op en stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

doprgb50-455